De huiskat

Dr Pol, ‘s werelds koddigste dierenarts, raadt aan om elk kind te laten opgroeien met een huisdier. Je kan je kroost dan betrekken bij de verzorging van de beestjes en ze leren meer over het gedrag van dieren. Dat dachten wij ook toen we Gonzo en later Wilma in huis haalden. We betrekken de kinderen bij hun verzorging. Ze geven de katten eten, aaien hen, spelen met hen, enz. Ze leren héél veel bij over het gedrag van katten maar ik weet niet of het net datgene is wat dr. Pol bedoelde. Wilma is min of meer een kat uit de boekjes. Bij Gonzo zijn er heu… laat ons zeggen ‘lichte afwijkingen’. Ter illustratie:

Wilma

Vangt volledig zelfstandig volwassen ratten, vogels, muizen, … Eet ze op met huid, schedel en haar.

 

 

 

Wast zich vaak en grondig.

 

 

Blijft al eens een nachtje buiten.

 

Bewaakt en verdedigt haar territorium.

 

Gonzo

Schrikt als er pal naast hem een pasgeboren muisje uit het nest valt en loopt weg.

Jaagt op bevel van Wilma op muisjes maar kan het niet over zijn hart krijgen ze te doden.

Vangt vermoedelijk met hulp van de buren chicken wings en gebraden kippenbouten. Brengt zijn prooi wel fier mee naar huis.

Laat zich wassen door Wilma. Klitten borstelen wij uit zijn vacht en elk jaar krijgt hij van de dierenarts naar zijn voeten omdat zijn oren zo smerig zijn.

Laat uitschijnen dat hij ’s nachts dapper buiten blijft maar slaapt stiekem op een lekker zacht kussen in de veranda.

Deelt zijn territorium met Jan en alleman. Laat slakken zich vastzuigen in zijn vacht en laat ander ongedierte rustig over zich kruipen.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *