Recept: plukbrood

Heerlijk en doodeenvoudig. Lekker als bijgerecht wanneer je de BBQ in gang trapt of gewoon als hapje in plaats van de klassieke chipjes en blokjes kaas. Je kan het maken met zo ongeveer elk ongesneden brood. Maar het is eens zo lekker als je kiest voor een donker brood met granen en pitten. Mijn gedacht.

Inspiratie en varianten vonden we bij www.kookidee.nl. Jaja, soms kunnen die Hollanders ons nog iets leren ­čśë

Ingredi├źnten:

1 ongesneden artisanaal brood

1 blokje mozzarella

kruidenboter of knoflookboter (die kan je eenvoudig zelf maken)

peper van de molen

grof zout

verse kruiden uit de tuin zoals basilicum, rozemarijn, …

oregano

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180┬░C.

Maak overlangse insneden in het brood, tot net tegen de bodem. Draai het daarna een kwartslag en doe hetzelfde zodat je mooie blokjes krijgt die nog ├ę├ęn geheel vormen. Beetje zoals je soms met gebraad doet voor je het in de oven gooit. Maar nog net iets dieper.

Snijd de mozzarella in reepjes.

Nu kan je de gleuven vullen met de boter en de mozzarella.

Vervolgens ga je er royaal met je kruiden over. Wat extra look mag gerust.

Bestrijk de bovenkant met boter of olijfolie tegen het aanbakken. Zo vermijd je een zwart plukbrood.

Zet een klein kwartiertje in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Serveer meteen en voorzie genoeg servietten voor vettige vingers.

Et voilà, je heerlijke fingerfood is klaar.

Smakelijk!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *