Inspiratie gehaald bij Colruyt en dan een beetje bewerkt…
Ingrediënten
250 g frambozen
175 g + 1 eetlepel boter
5 eieren
100 g amandelpoeder
225 g pure chocolade (wat meer mag ook)
50 g witte chocolade
4 eetlepels frambozenconfituur (best iets meer)
140 g suiker (mag ook wat minder zijn)
50 g zelfrijzende bloem
beetje vanille-extract naar smaak
ganache: 140 g pure chocolade en 1 dl room (van beiden best wat meer)
Wat te doen:
Plet 10-15 frambozen en meng onder de confituur.
Maak schilfers van de witte chocolade met een rasp, dan krijg je mooie krullen.
Verwarm de oven voor op 160°.
Smelt de chocolade (ik gebruikte callets) met 175 g boter au bain-marie. Da’s in een kom in een pot met heet water dat niet kookt.
Meng de amandelpoeder met de bloem en voeg een snuifje zout toe.
Klop de eieren met de mixer tot ze goed zijn toegenomen in volume. Voeg geleidelijk aan de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
Roer vervolgens de gesmolten boter en chocolade onder de eieren. Goed doorroeren.
Voeg het amandelmengsel geleidelijk aan toe onder voortdurend roeren. Doe dit tot je een homogeen beslag hebt.
Vet 2 springvormen in (diameter 24 cm). Verdeel het beslag over beide vormen. Bak 20 minuutjes in de oven.
Haal je baksel uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
Besmeer eentje met frambozenconfituur en plaats vervolgens de andere er bovenop.
Maak de ganache: breng in een steelpannetje de room aan de kook. Haal van het vuur af en roer de chocolade er door tot die volledig gesmolten is.
Vereel de ganache over de taart.
Laat afkoelen en plaats in de koelkast.
Voor het opdienen: afwerken met witte chocoladekrullen en verse frambozen.