Adenotonsillectomie

Adenotonsillectomie

Wasdatte? Een groot onderhoud in de neus-keel-oorregionen. Onze flinke peuter van 18 maanden kent het nu ook. Afgelopen week ging ze naar de dagkliniek om voor de 3e keer buisjes in haar oren te laten plaatsen en ineens werden de neuspoliepen en haar amandelen verwijderd. Volgens de kinderarts doen ze … Continue reading

Recept: Bananenbrood

Enkele recepten van tinternet bestudeerd en er een eigen twist aan gegeven… Ingrediënten: 3 grote bananen (à point, ze mogen nog niet rondlopen in de fruitschaal) 3 eetlepels bloemenhoning (of ahornsiroop) 100 gram havermout, fijngemalen 2 tikkeneikes 85 gram speltmeel 3 eetlepels kokosolie 1,5 koffielepel bakpoeder 3 eetlepels melk (koe/soja/n’importe … Continue reading

Veelvraat

Veelvraat

Wie ons gezin kent, weet dat Mooie Meid net zoals de rest van de kroost een gezonde eetlust heeft. Onze peuter ziet er maar schraal uit maar wat ze op een dag achter haar kiezen steekt, is genoeg voor een drieling van dezelfde leeftijd. Vanavond bereikte haar appetijt een nieuw … Continue reading

Kotleven

De kroost des huizes denkt vooruit. De 2 oudsten van het nest toch. Onlangs ging het gesprek aan tafel over school, studeren na het middelbaar, welke job je met welk diploma kan doen, enz. Zoals gewoonlijk hoor ik dan enkele dagen niks en komen nadien plots duizend vragen. Het begon … Continue reading

De eerste woordjes

De eerste woordjes

Vandaag was er die ene mijlpaal waar je als ouder van een baby maandenlang naar uitkijkt: de eerste woordjes van Mooie Meid. Maandenlang hebben we met haar zitten oefenen, tot vervelens toe. ‘Ma-ma’, ‘pa-pa’. In alle mogelijke intonaties. En telkens keek ze überschattig en speelde met wat haar pad op … Continue reading

Paasmenu

Paasmenu

Joepie, de vastenperiode is voorbij! Ter inspiratie voor de lekkerbekken: ons paasmenu. Voorgerecht: recept te vinden bij Njam Hoofdgerecht: online gevonden bij één of andere Brit Dessert: recept via Colruyt

Konijn

Konijn

In het weekend hebben we wat meer tijd om te kokerellen. Voor morgen staat er konijn in mosterdsaus op het menu en da’s nu eenmaal lekkerder als je  het daags voordien klaar maakt. Dan heeft het een nachtje kunnen trekken. De Wederhelft slachtte mijn konijn zodat ik er vanavond aan … Continue reading