Gisterenavond waren we kinderloos. De ideale gelegenheid dus om onszelf eens te trakteren op een etentje. ‘s Middags belden we naar Couvert Couvert, daar hadden ze nog een tafeltje vrij voor ons om te dineren. Ondanks dat het een doordeweekse avond was, zat het restaurant beneden vol. Het publiek is heel divers: van de opgedirkte oudere zakenman met vrouw tot het jonge koppeltje dat hun zwangerschap komt vieren. Van Burberry tot H&M, van Audi tot Skoda. Iedereen is welkom. Couvert Couvert is een gastronomisch restaurant in Heverlee, niet ver van de autosnelweg. Het pand is sober maar knap ingericht met classy accenten. De houders van de theelichtjes bijvoorbeeld zijn echt wel knap. Net als de accessoires van Pieter Stockmans. Sober en toch trendy.
We kozen voor het seizoensmenu. Omdat we toch een zee van tijd hadden (er zat geen babysit te wachten), kozen we voor 7 gangen. Daar kwamen vooraf nog enkele bonushapjes bij om ons aperitief wat te verrijken. (Tip: vraag geen Baileys, ze hebben het er niet. De rode porto is een alternatief waar je geen spijt van zal hebben). Het aperitief van het huis is wat droog maar best wel ok. Couvert Couvert gebruikt kwalitatieve producten, vaak uit eigen tuin. Ze hebben een kruidentuin om u tegen te zeggen. Je vindt er kruiden en eetbare bloemen waarvan je bij God niet weet waar je ze zelf zou moeten gaan zoeken. Vooral de paarse shiso is me bijgebleven. Saus wordt aan tafel toegevoegd om het bord helemaal tot zijn recht te laten komen. Telkens was de presentatie zeer verzorgd.
We hebben héél lekker gegeten, alleen het dessert was iets minder onze dada. Maar dat deed niks af aan het geheel van de avond. Van dit restaurant gaan we nog horen. Ideaal voor een zakenlunch, goede ligging van het pand, kwalitatief en klantvriendelijk personeel en bovenal: uitstekende gerechten! Om het eens met typische bewoordingen te zeggen: een verfijnde keuken 😉
De sommelier en de bediening waren dik in orde, echt niks op aan te merken. Vriendelijk, beleefd en vooral: ze weten wat ze serveren. Toen ik uitleg vroeg over iets wat op mijn bord lag, moest de garçon niet eerst naar de keuken lopen om zich te informeren. Nope, het antwoord vloeide er uit met de nodige duiding. Na het menu dronken we nog een koffie en een thee als afsluiter. Ook daar kregen we weer enkele zoete bonushapjes.
We gingen naar huis met een perfect gevoel. 7 gangen, dat klinkt als een vreetfestijn maar toch heb je geen dempig gevoel. De gerechten zijn niet te ‘zwaar’ en je krijgt adempauzes tussendoor. Alles bij elkaar genomen, zaten we ongeveer 3,5 uur aan tafel. Dat was wat we nodig hadden om eens goed te kunnen bijpraten.
Tonijn uit de Middellandse Zee met groene boontjes, abrikoos en koffie
____________________________________________________________________________
Noordzeekrab met tomaat en Oost – Indische kers
____________________________________________________________________________
Vis volgens marktaanbod, artisjok, “bouchot” mosselen en chorizo
____________________________________________________________________________
Langoustines, couscous, komkommer en koriander
____________________________________________________________________________
Eend uit Challans met perzik en purpere shiso
____________________________________________________________________________
Keuze uit de kaasplank (supplement van 18 € / 23 € )
____________________________________________________________________________
Peer, braambes en ijzerkruid
____________________________________________________________________________
Tomaat “Green Zebra”, framboos en roomijs van anijs en venkel